Termeni şi condiţii

 

Generalitati

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri pe catre, SHARK GROUP SRL, le face prin intermediul platformei de vanzare virtuale www.sgmarket.ro catre Cumparator.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator - persoana, firma sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
Vanzator - S.C. SHARK GROUP S.R.L.,  CIF RO14856497, cu sediul social in Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti sub numar J40/8484/10.09.2002,.
Bunuri - orice produs mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora.
Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator.

 

Termenii si conditiile de mai jos guverneaza utilizarea site-ului www.sgmarket.ro si relatiile dintre dumneavoastra si site-ul www.sgmarket.ro. Utilizad acest site, sunteti de acord si va angajati sa respectati Termenii si Conditiile inscrise pe site. Inregistrarea ca utilizator al site-ului www.sgmarket.ro , implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos si este gratuita.
 

Drept de proprietate si utilizare

Continutul acestui site este proprietate a SHARK GROUP S.R.L. si este protejat prin legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996). Numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea SHARK GROUP SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului. Continutul acestuia nu poate fi utilizat in scopuri comerciale ci doar in scopuri personale. Continutul site-ului www.sgmarket.ro nu poate fi stocat pe nici un server sau alta forma de stocare conectata la reteaua de internet. Utilizarea in scopuri comerciale nu poate fi facuta decat cu acordul scris al SHARK GROUP SRL. Nu este admisa sub nici o forma utilizarea vreuneia dintre marcile prezente pe site-ul www.sgmarket.ro.

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului. Totodata informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor. Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului sgmarket.ro SHARK GROUP SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Conform conditiilor legale privind privind protectia datelor cu caracter personal, Vanzatorul nu va dezvalui fara autorizare nici o informatie referitoare la Cumparator. Pe baza consimtamantului expres si neechivoc si numai in limitele legislatiei in vigoare, in scopul de a raspunde solicitarilor dumneavoastra prin oferirea de noi produse, este posibil sa oferim astfel de informatii catre terti (ex: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor noastre).
 

Inregistrarea si securitatea informatiilor

La inregistrare si pe parcursul utilizarii serviciilor www.sgmarket.ro , trebuie sa va asigurati ca datele furnizate de dumneavoastra sunt corecte si complete. Orice modificare a datelor de contact furnizate la inregistrare trebuie anuntata prin actualizarea detaliilor personale. La inregistrarea ca utilizator al site-ului www.sgmarket.ro vi se va solicita introducerea adresei de e-mail si a unei parole de acces. Pastrati confidentialitatea parolei. Veti fi responsabil pentru toate comenzile si actiunile efectuate pe contul cu parola dumneavoastra. In cazul in care suspectati ca o terta persoana cunoaste sau utilizeaza parola dumneavoastra, va rugam sa ne aduceti la cunostinta de urgenta acest fapt, la adresa de e-mail comenzi@sharkgroup.ro. Www.sgmarket.ro  se obliga sa nu furnizeze datele introduse de dumneavoastra unor terte parti. Aceste date vor fi preluate, prelucrate si utilizate numai in scopul declarat al site-ului (inregistrare, comanda, confirmare comanda, livrare, comunicare promotii, notificari).

 

Suspendarea sau anularea inregistrarii

Www.sgmarket.ro poate suspenda sau anula inregistrarea dumneavoastra in limitele drepturilor sale, sau daca ati incalcat vreuna dintre regulile inscrise in Termeni si Conditii. Puteti anula in orice moment inregistrarea Dumneavoastra, anuntandu-ne in scris la comenzi@sharkgroup.ro. Www.sgmarket.ro isi rezerva dreptul de a inchide orice cont care contine informatii eronate sau false despre utilizator.

 

Disponibilitate

Www.sgmarket.ro isi propune sa va furnizeze la produsele comercializate, raportul cel mai bun, la raportul conditii de livrare-pret. Exista insa posibilitatea aparitiei unor evenimente obiective sau de forta majora. In aceste conditii, accesul dumneavoastra la site poate fi temporar restrictionat, in scopul efectuarii de reparatii, lucrari de mentenanta sau introducerii de noi facilitati si eventual unor noi produse si servicii. Va rugam sa ne transmiteti orice reclamatii sau sugestii privind modul de functionare al site-ului, la comenzi@sharkgroup.ro.

 

Declinarea responsabilitatii

Continutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) a fost alcatuit in colaborare stransa cu partenerii nostri. Nu ne asumam responsabilitatea pentru descrierile si imaginile produselor prezentate in magazinul nostru. Www.sgmarket.ro nu poate fi facut raspunzator pentru inatvertentele aparute intre pozele de pe www.sgmarket.ro (eticheta modificata de producator, schimbarea lotului , etc) si produsul livrat clientului. Echipa www.sgmarket.ro face toate eforturile necesare pentru a va pune la dispozitie descrieri si imagini de buna calitate, insa acestea nu creaza obligatii contractuale.

 

Publicitate si site-uri partenere

Pe site-ul www.sgmarket.ro pot exista sectiuni dedicate publicitatii unor terte companii. Acestea si numai acestea vor fi raspunzatoare de corectitudinea reclamelor furnizate si de conformitatea acestora cu legislatia in vigoare. Pentru a veni in sprijinul Dumneavoastra,www.sgmarket.ro poate contine link-uri catre terte site-uri sau materiale asupra carora nu isi asuma responsabilitatea.

 

Amendamente

Www.sgmarket.ro poate modifica Termenii si Conditiile oricand considera necesar acest lucru. Ca utilizator inregistrat, veti fi informat de aceste modificari pe adresa de e-mail comunicata de dumneavoastra la inregistrare, sau prin mesaje afisate vizibil pe site. Modificarile vor intra in vigoare numai dupa comunicarea acestora. Daca nu doriti sa acceptati noii Termeni si Conditii, nu sunteti obligat sa ramaneti utilizator al site-lui www.sgmarket.ro . Daca insa continuati sa utilizati serviciile www.sgmarket.ro, acest fapt presupune ca sunteti de acord si respectati Termenii si Conditiile.

 

Termeni si conditii de cumparare

Conditiile de cumparare si de livrare se fac in conformitate cu termenii explicati in detaliu in sectiunea "CUM CUMPAR?". SHARK GROUP SRL isi rezerva dreptul de a refuza livrarea unei comenzi fara explicatii suplimentare fata de client. Produsele achizitionate prin intermediul site-ului www.sgmarket.ro se supun in totalitate garantiei emise de S.C. SHARK GROUP S.R.L.

 

Documente contractuale

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul  www.sgmarket.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de contactare, livrare si facturare) si conditiile sale specifice;
b. Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

 

Obligatiile Vanzatorului

Produsele prezentate pe site-ul www.sgmarket.ro  au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, denumirea produselor poate fi incompleta insa Vanzatorul face eforturi, odata cu confirmarea comenzii, de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul comandat sa fie cel dorit de Cumparator;

Comunicarea cu reprezentantii www.sgmarket.ro  se poate face prin interactiunea cu acesta prin adresele sau telefoanele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi ignorate din site, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 

Cesionarea si Subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte, pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.
 

Termene - Penalitati

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau confirmare a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care Cumparatorul nu poate face plata marfurilor la livrare, Vanzatorul este indrepatatit sa nu livreze Comanda si sa isi storneze vanzarea. Cheltuielile de transport aferenete marfurilor nelivrate pot fi considerate penalitati.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

 

Facturare – Plati

Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator un document fiscal pentru Bunurile livrate, in functie de forma organizatorica a acestuia (Persoana Juridica sau Persoana Fizica), obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii acestor documente, in conformitate cu legislatia in vigoare.
 

Livrare

Vanzatorul se obliga sa expedieze produsele comandate in sistem door-to-door catre Cumparator.

 

Transport - Ambalare

Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu marfurile catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Marfurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea marfurilor in zona delimitata prezentata in CONTACT.

 

Acceptare

Acceptarea va fi facuta atunci cand Marfurile sunt conforme cu produsele din Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Marfurile livrate nu sunt conforme cu produsele comandate, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Marfurile. De asemenea, pentru produsele vandute si livrate de www.sgmarket.ro  Cumparatorul beneficiaza de returul produselor in 3 zile, pentru marfurile aflate in ambalajul original.

 

Garantii

Produsele comercializate de catre site-ul www.sgmarket.ro , beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Garantia produselor nu poate depasii termenul de valabilitate al acestora.
In cazul produselor vandute si livrate de
www.sgmarket.ro  declaratiile de conformitate se afla la acesta.

 

Transferul propietatii

Receptionarea marfurilor comandate se face doar dupa achitarea valorii Marfurilor comandate.

Proprietatea asupra Marfurilor va fi transferata la momentul receptionarii acestora de reprezentantii Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin receptie – verificarea sortimentala si numerica a marfurilor si semnarea de primire pe documentul de insotire a marfurilor livrate).

 

Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

Legea aplicabila – jurisdictia

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente, de la sediul Vanzatorului.


Prevederi diverse

Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.
Bucuresti, 15.03.2013